torsdag, 22 januari 07:15

5 meter kudde!

hejregina 5 meter kudde3

Jag har sytt en väldigt lång kudde och inspirationen kommer såklart från de finaste kuddarna i världen

hejregina 5 meter kudde

Så den senaste tiden har jag ägnat åt att googla decorative knots och lära mig alla möjliga slags varianter för att hitta den optimala eftersom det finns så många olika!

hejregina steg för steg 5 m kudde

Och principen är enkel. Sy ett långt rör av tyg > fyll det > knyt en knut. Jag använde mig av vadd på löpmeter och till den här kudden gick det åt ca 5×1.5 m (!). Jag rullade ihop vadden så hårt jag kunde och tog hjälp av klämmor för att den inte skulle rulla upp sig. Sen klädde jag in den med två lager tyg. Först ett stumt bomullstyg som håller allt på plats (och så provknöt jag lite) och sen ett stretchigt tyg som gör att veck och sömmar inte blir lika tydliga. Glöm inte att använda trikåsömmar när du syr så det inte spricker när du knyter ☼

Publicerad i kategori:

Publicerat av: , 18 Kommentarer

18 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *